Meer resultaten voor baby na bevalling

baby na bevalling
Net bevallen. De eerste uren na de geboorte.
De adrenaline kan er ook voor zorgen dat je het na je bevalling heel koud krijgt en over je hele lijf gaat rillen. Borstvoeding na de geboorte. Je baby is in het eerste uur na je bevalling vaak heel wakker en alert.
bouwhekken
Hoe beleeft je baby de bevalling? 24Baby.nl.
Geboorte De bevalling Hoe beleeft je baby de bevalling? De bevalling is een bijzonder moment voor elke vrouw. Je leeft er maandenlang naartoe en je weet voor zover dat mogelijk is wat je te wachten staat. Maar hoe beleeft je baby de bevalling? Wat gebeurt er allemaal met hem? Hoe ademt je baby? In de baarmoeder ademt je baby niet. Hij krijgt zijn zuurstof namelijk via de navelstreng. Bij de geboorte nemen de longen het over. In de baarmoeder zitten deze nog vol met vocht die de longen helpen groeien. Door de wee├źn en door de druk in het geboortekanaal wordt deze vloeistof uit de longetjes geperst, zodat ze zich na de geboorte kunnen vullen met lucht.
lening
Aanleggen na de bevalling Baby Op Komst.
Dit proces gaat het gemakkelijkst als het huidcontact met moeder na de bevalling niet verbroken wordt voordat je baby de kans heeft gekregen de borst te drinken. De verloskundige of kraamverzorgende kunnen je helpen om de baby goed aan de borst te leggen.
leiderschap
Babyblues.
Rond de 3de of 4de dag na de bevalling kan je wat neerslachtig of prikkelbaar zijn. Sommige kersverse mamas hebben slaapproblemen of huilen schijnbaar zonder aanleiding. Maak je geen zorgen. Deze huildagen of babyblues zijn heel normaal en doorgaans van voorbijgaande aard. Je maakt op korte tijd veel veranderingen mee, zowel lichamelijk, emotioneel als sociaal. Je moet nog wennen aan je nieuwe rol en je lichaam moet nog herstellen van de geleverde inspanning. Je hormoonspiegels veranderen snel, stress en vermoeidheid eisen hun tol. Blijf niet alleen zitten met je gevoelens, maar spreek erover met je partner, arts, verpleegkundige van Kind en Gezin of vroedvrouw. Zeker als je gevoelens van somberheid en lusteloosheid langer dan 14 dagen blijven aanslepen. In dat geval kan er sprake zijn van het ontstaan van een post-partumdepressie. Alles over Kind en Gezin. Wat doen we? Missie en waarden. Contact en help. Kind en Gezin-Lijn. Brochures en filmpjes. Nieuws en actualiteit. Van baby tot kleuter.
Vlak na de geboorte.
Na het kennismaken met eerst mama en vervolgens papa wordt de baby nagekeken en aangekleed en je vrouw mag onder de douche of wordt op bed gewassen. Als dit alles achter de rug is kan het heel feestelijk zijn om samen met diegene die bij de bevalling waren, een glas champagne op jullie baby te drinken.
Wat niemand je vertelt over de eerste uren na de bevalling.
Meestal is deze taak toevertrouwd aan de kersverse vader van de baby. Het duurt kort, maar is wel een speciaal momentje waar even bij stil gestaan wordt na de bevalling. De meesten van ons komen er helaas niet zonder knip of scheur vanaf.

Contacteer ons